logo

•• Tuky, cukry, bielkoviny v potravine ••
 

Živiny sú chemické látky, ktorých úlohou je vykonávať jednu alebo viaceré funkcie v našom tele:

  • dodávajú látky, ktoré sa v tele premieňajú na energiu,
  • poskytujú látky na stavbu, obnovu a udržanie telesných tkanív, ako sú svaly a kosti,
  • zásobujú telo látkami, ktoré sú nevyhnutné pre regulačné funkcie organizmu.

Aké percento tuku, cukru, bielkovín sa nachádza vo vybranej potravine?
Ako sú na obale uvedené percentá, vieš ako vypočítať počet gramov a kalórii?



Metodický postup na stiahnutie
Zdroj: Virtuálne centrum zdravej výživy

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...